Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Daavid

 

Osaako ihminen jättäytyä Jumalan varaan vai yrittääkö hän aina yksin omin päin selviytyä?

Mitä mieltä olet omasta elämästäsi. Kumpi on yleisempää, oma yritys vaiko jättäytyminen Jumalan johdatukseen? 

Tätä voit miettiä myös lukiessasi kuningas Daavidin tekemää päätöstä, joka on kirjoitettuna 2. Samuelin kirjassa luvussa 24:

10. Rutto

Laskettuaan kansan Daavid sai piston sydämeensä. Hän sanoi Herralle: "Minä olen tehnyt hyvin suuren synnin tässä asiassa. Anna nyt, Herra, anteeksi palvelijasi rikos, sillä minä olen menetellyt hyvin tyhmästi."

11. Kun Daavid aamulla nousi, oli profeetta Gaadille, Daavidin näkijälle, jo tullut tämä Herran sana:

12. "Mene ja puhu Daavidille: 'Näin sanoo Herra: Minä asetan eteesi kolme vaihtoehtoa. Valitse niistä yksi, niin minä teen sinulle sen mukaan.'"

13. Gaad meni Daavidin luo ja sanoi hänelle: "Haluatko, että maahasi tulee nälkä seitsemäksi vuodeksi vai että joudut pakenemaan kolme kuukautta vihollisiasi, jotka ajavat sinua takaa? Vai haluatko, että maahasi tulee rutto kolmeksi päiväksi? Mieti nyt ja päätä, mitä minun tulee vastata lähettäjälleni."

14. Daavid vastasi Gaadille: "Olen suuressa ahdingossa. Heittäytykäämme kuitenkin Herran käsiin, sillä hänen armonsa on hyvin suuri. Ihmisten käsiin en tahdo joutua."

15. Niin Herra antoi ruton tulla Israeliin aamulla, ja se raivosi määrättyyn aikaan asti. Kansaa kuoli Daanista aina Beersebaan asti, seitsemänkymmentätuhatta miestä.

16. Mutta kun enkeli ojensi kätensä Jerusalemia kohti tuhotakseen sen, Herra katui onnettomuutta ja sanoi enkelille, joka tuhosi kansaa: "Jo riittää, laske kätesi alas." Herran enkeli oli silloin jebusilaisen Araunan puimatantereen luona.

 

Daavid oli toiminut omissa voimissa kansaa laskiessaan, sillä tämä ei ollut Jumalan tahto. Tästä seurasi ankara rangaistus, mutta Daavid ei halunnut kansan kokevan nälänhätää seitsemää vuotta eikä sotimaan vihollisiaan vastaan kolmea kuukautta. Tässä tilanteessa Daavidilla olisi ollut mahdollisuus puhtaasti omin ja kansan sotilaiden voimin näyttää kuinka soditaan. Tämä olisi ollut kuitenkin melkoinen riski, koska Jumala ei olisi auttanut Daavidin joukkoja.

Otatko sinä usein riskejä, jotka voivat epäonnistua?

 

Sivun alkuun

©2019 SYDÄMEN ASIALLA - suntuubi.com